LIGET Hunting Association

Sellye településtől néhány kilométerre található a LIGET Vt., teljes területe 6.000 hektár, melyből mintegy 60% erdő, egy része rét, legelő, illetve szántó. Öt különböző patak folyik keresztül a vadászterületen, amelyek egész évben ivási, dagonyázási lehetőséget biztosítanak vadjaink számára.

Jelentős mennyiségű vadföld és vadlegelő áll rendelkezésre, tavasztól tavaszig. Az itt élő nagyvadfajok a gímszarvas és a vaddisznó.  Váltóvadként a dámvad is jelen van, nem jelentős egyedszámban. Apróvad (fácán, mezei nyúl) is él a vadászterületen, kiváló ”bokrászási” lehetőséget nyújtva. Csúcsragadozó az aranysakál, amely kártétele miatt nem kívánatos vendég. Fővadunk a gímszarvas, az Európa-hírű sellyei szarvas.

Nagyon jó genetikai adottságokkal rendelkező, kiváló minőségű állomány. Nem ritka a 10 kg-os, vagy ennél nagyobb agancssúlyú bika. A vaddisznó a másik olyan vadfajunk, amelyre sokféle izgalmas módon lehet vadászni. Hajtásaink, tereléseink hangulatosak, eredményesek. Az igazi attrakció mégis a szarvasbőgés, amely leginkább vonzza a vadászvendégeket! Aki egyszer hallotta a bőgőhelyeinken orgonáló kapitális szarvasbikákat és elejteni is sikerült egy érett, erős példányt, soha nem feledi a meghatározó élményt és visszavágyik Sellyére, a nagybikák hazájába, a LIGET Vt. erdeibe.

Vadászüdvözlettel:
Dr. Németh Ádám